Onboarding Specialist

Omschrijving

Youvia helpt echte ondernemers om met speels gemak aan de slag te gaan met online marketing. Youvia is letterlijk jouw guide in het digitale landschap. Voor ruim 26 duizend klanten in Nederland bouwen we websites, werken we aan hun online reputatie en zorgen we ervoor dat onze klanten overal op het web vindbaar zijn. Met meer dan 70 professionals, is het onze missie om met expertise en de beste tools iedere echte ondernemer succesvol online te maken. Bezoek www.youvia.nl voor meer informatie over ons.


Onboarding Specialist

Youvia heeft een gave transitie afgerond van een print georiënteerde organisatie naar een full service online marketing organisatie. In onze hernieuwde organisatie hebben wij ruimte voor een klantgerichte, gedreven en enthousiaste onboarding specialist. Als onboarding specialist zorg je voor een professionele onboarding van onze nieuwe en bestaande klanten en weet je onze klanten haarfijn uit te leggen hoe de gekochte producten en diensten werken en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. Je geeft onze klanten een vliegende start!


Wat ga je doen?

Als onboarding specialist binnen Youvia ben je een belangrijk aanspreekpunt voor onze nieuwe en bestaande klanten en verzorg jij de set-up van de door de klanten gekozen producten en diensten. Denk hierbij aan onze trots binnen de organisatie: de OLM. OLM staat voor Online Locatie Manager. Dit is een product waarmee onze klanten op de goudengids.nl staan, maar ook op ruim 30 andere relevante websites, waaronder Facebook en Instagram. Vanuit 1 centraal dashboard kunnen onze klanten bijvoorbeeld eenvoudig aanpassingen doen aan bedrijfsgegevens of reageren op klanten. En jij gaat ervoor zorgen dat iets wat heel moeilijk lijkt, gesneden koek gaat worden voor onze klanten! Tevens beantwoord je de vele uiteenlopende vragen die onze klanten stellen bij de set-up en leg jij uit hoe hun Youvia omgeving werkt. Hiervoor werk je op dagelijkse basis nauw samen met het team. Ook spar je op regelmatige basis met je teamlead om gezamenlijk de kwaliteit continue te waarborgen en te verbeteren. We verwachten van onze nieuwe collega dat je in staat bent om jezelf te verplaatsen in onze klanten. En dat is erg gaaf, gezien de diversiteit aan klanten die we hebben. Je wordt uitgedaagd om de juiste onboarding strategie uit te voeren. Daarnaast:

 • Je bent verantwoordelijk voor de end-to-end service die wordt geleverd aan de klanten en potentiële klanten van Youvia;
 • Je bent verantwoordelijk voor de op regelmatige basis outbound calls met onze klanten om hun set-up te verzorgen en te verbeteren, maar ook de inbound calls indien de klant vragen heeft;
 • Je handelt proactief op klanten achterblijven met de invulling van de OLM.
 • Je fungeert als belangrijke schakel in een geolied team;
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteitsslag naar onze klanten en de tevredenheid van onze klanten;
 • Doelgerichte en enthousiasmerende aanpak ten aanzien van de commerciële targets (retentie, cross & upsell)

Vereisten

Wij vragen veel…

 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als online marketeer binnen een service- en salesorganisatie;
 • Je bent in staat om de juiste prioriteiten te stellen, zonder daarbij in te leveren op de gewenste klantervaring;
 • Je beschikt over online marketing ervaring en bij voorkeur heb je ook ervaring met klantcontact;
 • Je bent een teamplayer, maar kan daarnaast ook zelfstandig uitstekend uit de voeten;
 • Je bent een zelfstarter pur sang en denkt graag proactief mee aan de oplossingen/verbeteringen;
 • Je hebt HBO werk-/denkniveau.


Wij bieden ook veel!

Wij bieden een veelzijdige functie binnen een dynamische onderneming. Je kunt rekenen op een salaris dat goed aansluit bij je ervaring en de zwaarte van de functie. Verder bieden wij je flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid je kennis verder te verdiepen door het volgen van opleidingen.


Waarom Youvia?

 • Onderneming met 70 loyale en bevlogen medewerkers
 • De grootste online full service marketing organisatie van Nederland
 • Investeert continu in haar medewerkers en bedrijfsprocessen
 • Een no-nonsense en hands-on mentaliteit