Content Marketeer

Omschrijving

Content Marketeer

Our journey : From Gids to Guide..

Het neerzetten van een nieuwe merkidentiteit met alle daarbij behorende content; welke Content Marketeer droomt daar nu niet van? Zo vaak krijg je die kans niet .. maar nu wel!


Youvia, bekend van de oude vertrouwde telefoongids die eens per jaar neerplofte op de deurmat en de GoudenGids iconisch op de Feyenoord shirts van John de Wolff en Johan Cruyff.


Youvia als merk bevindt zich midden in een rebranding traject en is druk bezig met het produceren van content die past bij de nieuwe identiteit. Deze identiteit laat zien wie we zijn en wat we doen én die ons in verbinding stelt met onze doelgroep : De ondernemers.


Youvia is daarmee een digital agency dat een one stop shop formule aanbiedt voor ondernemers, waarmee zij zich richten op 6 diensten: SEO, SEA, Website bouw, Reviews en Marketplaces.


Om deze doelstelling te realiseren wordt er een vernieuwd marketing team opgezet. Dit zal naast jou bestaan uit een Performance Marketeer en een CRM Manager. Het team wordt geleid door de Director Marketing s Product. Samen bepalen jullie de koers en zetten jullie de nieuwe manier van werken in. Je krijgt als medewerker veel verantwoordelijkheid en kansen om te bouwen, pionieren en content te ontwikkelen.

Functieprofiel

Als Content Marketeer ben jij eindverantwoordelijk voor alle denkbare vormen van creatie zoals tekst-, beeld- en video. Daarnaast is er een belangrijke taak voor je weggelegd mbt het neerzetten van de merkidentiteit s strategie van Youvia en het bepalen van de juiste tone-of-voice richting ondernemers en website.


Op dagelijkse basis houd jij je bezig met :

-Ontwikkelen s uitvoeren van de contentstrategie en kalender.

-Verder op- en uitbouwen van het merk Youvia.

-Lanceren & communiceren van nieuwe diensten.

-Whitepapers, nieuwsbrieven, user stories, productinformatie etc.

-Aansturing van specialisten & bureaus.

-Managen van de website content & structuur.


Een praktijkvoorbeeld: Jou is opgevallen dat de kappersindustrie in een digitale stroomversnelling zit. ‘Daar moeten we iets mee!’ Samen met het team start jij een project op waarbij je er voor zorgt dat er kappers geïnterviewd worden over hun digitale ontwikkeling, zet deze om in een contentplan, maakt hierbij passende content en je verspreidt deze via verschillende kanalen zoals een blog op de website, een nieuwsbrief aan een gerichte doelgroep en een passende online campagne op social en SEA.Vereisten

Functievereisten

Eisen, eisen ... het klinkt altijd zo zwaar. We houden het liever wat luchtiger ; zie jij het als een topsport om content op de juiste manier aan te laten sluiten bij onze doelgroep?

Denk je graag strategisch mee maar schuw je de uitvoering niet? En herken je je in dit plaatje :

  • HBO of WO opgeleid en minimaal 3 jaar werkervaring binnen het content domein in de functie van Content Marketeer, Content Lead of Content Manager.
  • Digital, merk bouwen, organiseren en uitvoeren zit in je DNA.
  • B2B-ervaring en/of ervaring aan de bureauzijde.
  • Verantwoordelijk geweest voor de website, SEA, display en/of social advertisement.
  • Je kent de marketingfunnel en kunt bepalen welke content relevant is in de fase van awareness tot buying intent
  • Tig ideeën over hoe je content kan creëren om onze doelgroep te bereiken en proactief in gang kan zetten.
  • Begrijpt SEO maar bent niet zozeer de inhoudelijke expert.

Dan zou het zomaar eens Bingo! kunnen zijn.