Skip to content

B2B Marketeer

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandMarketing

Functieomschrijving

Over Youvia

Youvia helpt ondernemers om met speels gemak aan de slag te gaan met online marketing. Wij zijn hun gids in het digitale landschap. Voor ruim 25 duizend ondernemers in Nederland bouwen we hun Google fundament. Dit doen we door ondernemers zichtbaar en betrouwbaar te publiceren op ons Goudengids platform in combinatie met andere online marketing tools zoals een sterke website, juiste reviewsplatform, SEO en SEA. We zorgen dat onze klanten op de juiste plekken op internet gevonden worden. Met een kleine 80 professionals, is het onze missie om met expertise en de beste tools iedere ondernemer succesvol online te maken. Bezoek www.youvia.nl voor meer informatie over ons.

Over de functie B2B Marketeer

Als Marketeer B2B is het jouw taak MKB ondernemingen te targetten en binnen te halen. Je slaat hierin de brug tussen marketing en sales en bent daarbij verantwoordelijk voor alle online campagnes en leadgeneratie via online kanalen. Dit geldt voor zowel sales als awareness campagnes.

Specifiek ben je als B2B Marketeer:

 • ‘End-to-end’ verantwoordelijk voor de strategie, set-up- en executie van alle online campagnes, resultaten en awareness. Hierbij heb je met name focus op betaalde kanalen (SEA, display en social). Zelfstandig aan de knoppen draaien binnen bijv. Adwords is geen probleem.
 • “T-Shaped”. Je hebt naast het opzetten en draaien van online campagnes kennis van o.a. SEO, conversion rate optimization (CRO), A/B testing, en database analyses, social ads en re-targeting. De nadruk ligt op de online campagnes via de betalende kanalen.
 • Een ‘zelfstandige ondernemer’ die goed kan organiseren om zo succesvolle campagnes te draaien.
 • Mede-verantwoordelijk voor de roadmap tussen marketing en sales.
 • De kennisdrager mbt digital marketing binnen het team en de organisatie en zorgt er mede voor dat het hele bedrijf op een hoger plan wordt getild.
 • Je genereert leads en streeft naar een hogere conversie- en retentiegraad in lijn met onze marketingstrategie.
 • Je vertaalt data-analyses en maakt rapportages voor de marketingafdeling en het management leadership team.

Een praktijkvoorbeeld: vanuit het sales team krijg jij te horen dat er veel bakkers zich hebben aangemeld voor de SEO-dienst van Youvia in Zuid-Holland. Jij spot een kans en besluit met het team een regionale campagne op te zetten voor Utrecht. Hierbij maak je gebruik van zowel Google Ads als Facebook Ads.


Vereisten

Functievereisten

Eisen, eisen… het klinkt altijd zo zwaar. We houden het liever wat luchtiger; ben jij een ondernemende, resultaatgerichte marketeer met een goed gevoel voor humor? En herken je je in dit plaatje;

 • HBO of WO opgeleid en minimaal 3-7 jaar werkervaring met verschillende performance kanalen in de functie van paid advertising specialist, performance marketeer of online marketeer.
 • B2B-ervaring en/of ervaring aan de bureauzijde.
 • Een growth mindset. Youvia gaat groeien door rapid experimentation.
 • Tig ideeën hoe via online campagnes nieuwe prospects binnen te halen.
 • Zoals gezegd het liefst ervaring opgedaan bij een agency, maar mocht je van de business zijde komen zou dat ook interessant kunnen zijn.
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Marketing

of